Info

Op De Schakel zitten er vier jeugdbewegingen. Elke beweging heeft zijn eigen deeltje van De Schakel. Gemeenschappelijk gebruiken we uiteraard de keuken, de toiletten, de douches, de centrale hal en de garage.

Lokaal

Bij verhuringen wordt afhankelijk van de grote van de groep een aantal lokalen ter beschikking gesteld. Het aantal lokalen en de indeling hiervan vind je terug op het grondplan van De Schakel.

De keuken is voorzien van een gasfornuis model grootkeuken met zes gasbekken. Daarnaast zijn twee lagere gasbranders voor de extra grote potten. Er wordt gekookt op aardgas, dus geen gesleur met gasflessen. Er is een extra grote afwasbak met flexibele kraan. Naast de afwasbak is een werkblad voorzien met opbergruimte. Potten en pannen, borden en bestek zijn niet aanwezig. Informeer vooraf in hoeverre er tijdens uw verblijf een koelkast en/of diepvries beschikbaar is.

Er is een ruimte met vijf damestoiletten. In de herentoiletten zijn vijf toilletten en vier piscines. Tijdens kampen kan u ook gebruik maken van onze gemeenschappelijke douches. Er zijn twee aparte ruimtes voorzien met telkens vier sproeikoppen. Verder zijn er twee wasplaatsen op De Schakel voor de kleinere wasbeurten.

Er is WiFi beschikbaar.

Terrein

De Schakel is een domein van 1,4 hectare waarvan ongeveer 1250 vierkante meter lokaaloppervlakte is ingenomen. Een ruime geasfalteerde parking en het ruim oversized voetbalveld vormen de geschikte basis voor allerlei activiteiten. Achter het schoolgebouw is een klein heuvelachtig bebost stukje dat samen met een mini-dennenbosje, aan de andere kant van het voetbalveld, wat afwisseling brengt in de groene vlakte. De kampvuurkring met heuvelrug is de ideale plaats om op een veilige manier een gezellig kampvuur te organiseren. Op de speelplaats van het schooltje is er een zandbak met speeltuig voor de allerkleinsten. Het domein van De Schakel is een gebied waar jongeren veilig kunnen spelen en ravotten. Het hek aan de oprit kan gesloten worden zodat de kinderen zich in een veilige en ver-van-de-weg omgeving kunnen uitleven.

Schakelbos

Op een dikke kilometer wandelafstand ligt het Schakelbos. In dit 1,2 hectare grote bos kan hout gesprokkeld worden voor een kampvuur. Dit bos is samen met een aantal vlakbijgelegen bossen de basis voor allerlei soorten bosspelen. Mocht u een dauwtrip plannen, kan u ook best die richting uitgaan en een uigebreid bosgebied ontdekken.

De Ster

Een grote troef voor De Schakel is de nabijheid van het recreatiedomein De Ster. Op 800 meter wandelafstand vindt u daar een grote zwemvijver met een ruim strand en ligweide. Een grote speeltuin, een waterglijbaan, trampolines, een kruidentuin, een dierenpark, een treintje, waterfietsen, tennisvelden, voetbalvelden, een atletiekpiste en een uitgestrekt bos- en wandelgebied kunnen ongetwijfeld een nuttige inbreng zijn voor uw weekend- of kampactiviteiten. Neem eens een kijkje op de website van recreatiedomein De Ster.

Dorp

Het dorpscentrum van Nieuwkerken ligt op een goeie anderhalve kilometer van De Schakel. De omgeving van het dorpsplein, het park met aansluitend bos en de sporthal leent zich ideaal voor een dorpsspel. Ook de Wallenhofwijk met verschillende graspleintjes en het naburige voetbalplein kan hiervoor worden gebruikt. In het centrum vind je een GB, een Delhaize, enkele bakkers, apothekers,… De dichtste bakker is in de Vossekotstraat, nabij De Ster.

Fietsen

Voor fietstochten zijn de Schelde-oevers in Temse en Bornem een bijzonder mooie locatie. Wil je zelf wat uitstippelen en op bijzonder rustige baantjes vertoeven, dan kan je het mischien gaan zoeken op de uitgestrekte polderbaantjes in buurt van Kieldrecht, Doel en De Klinge. Misschien wil je wel de landsgrens over en een bezoek brengen aan de pittoreske vestingstad Hulst in Nederland.

 

Copyright © 2007–2021 vzw De Schakel.